Je to každodenní boj, který svádí nejedna žena. Jak si tedy vybudovat funkční šatník? Já osobně preferuji jednoduchý šatník, kde jsou kvalitní kombinovatelné kousky, doplněný o pár módních kousků, dle sezóny. Pojďme si tedy představit pár jednoduchých triků, jak na organizaci a plánování šatníku.

Nejdříve si vyskládejte ven všechny věci, co ve skříni máte. A začneme tvořit 4 hromádky. Do první hromádky s názvem „Pryč s tím“ dejte všechny věci, které jsou značně onošené a poškozené – roztahané tričko, upadlé kamínky, vyprané barvy, díry, žmolky. Nic z toho už nosit nebudete, udělejte si místo na krásné věci, uvidíte, jak se Vám uleví.

Každý kousek, který prošel první vlnou třídění, si vyzkoušejte, pečlivě zhodnoťte, jestli Vám sluší a jestli se daný střih a látka hodí pro Vaši postavu. Pokud pocitově cítíte, že Vám nesedí, je malý, velký a nebo nelahodí Vaší postavě, odložte ho na další hromádku „Pro kamarádky“. Pokud si nejste jistá s barevností jednotlivých kusů oblečení, tak vezměte daný kousek, stoupněte si před zrcadlo a přiložte ho k obličeji. Pokud se Vám libí to co vidíte, je to správná barva pro Vás, pokud ne, tak ho také odložte do komínku „Pro kamarádky“. Všechno ostatní, co prošlo tříděním, zařaďte do hromádky „Můj šatník“

Čtvrtá hromádka jsou věci „na doma“. Je zajímavé kolik takových kousků ženy shromažďují, je jim líto je vyhodit a pak se jim postupem času vytvoří pěkná hromada a zbytečně zabírá velkou část šatníků – zredukujte ji na pár kousků. Opravdu vám na „doma“ stačí 4 trička, 2 svetry a dvoje kalhoty.

Teď už jen zbývá dát si oblečení, co prošlo revizí, systematicky do skříně.

Teď už máte v ruce book Vašeho šatníku (fotografie si vytiskněte, bude to pro Vás po ránu super pomůcka) a nákupní seznam. Teď už půjdete nakupovat cíleně. Pokud tuhle organizaci zvládnete před každou změnou ročního období, ušetříte tak spoustu peněz a času z nezdařených nákupů.

A co se týče jednoduchého šatníku, tak každá žena je velmi individuální, neexistuje jednoduchý návod, co mít a co ne. Vždy záleží na tom, jaká chcete být a jaký typ postavy máte. Já se vždy řídím tím, že mám v šatníku věci, které mi sluší a podtrhují mojí ženskost a to napříč lety a momentální módou (jsou to takové ty „nesmrtelné“ kousky). Slibuji, že Vám pár takových představím v příštím článku 🙂

Pokud si nevíte rady se svým stylem, poraďte se s osobní stylistkou, budete koukat, jak Vám to bude slušet 🙂