Přišel čas koupit si nový zimní kabát. Bloumala jsem v ulicích Prahy, Brna a různých obchoďácích a hledala ten správný černý, nebo béžový zimní kabátek. Béžová a černá jsou super kombinovatelné barvy, a takový kabát je dlouhodobou investicí, která by neměla podléhat momentálním trendům, přece jen to není věc na jednu sezónu.

Je zvláštní, že jako osobní stylistka dokážu poradit ostatním a když si sama mám něco koupit, je to boj. V jednom brněnském butiku jsem však narazila na jiný skvost – kanárkově žlutý kabátek. Já osobně miluji žlutou, je pozitivní, veselá a připomíná mi milované sluníčko. V mé hlavě však byl obrovský blog a to žlutá = letní barva a na zimu se nehodí. Hned se ozvalo mé kritické já – žlutá je nepraktická, bude hned špinavý, žlutá není tak dobře kombinovatelná, žlutá v zimě? Kabátek jsem vyzkoušela, vyfotila se a obchůdek jsem opustila.

Zrovna byly vánoční trhy a tak jsme s mámou vychutnávaly předvánoční brněnskou atmosféru. Koukala jsem kolem sebe a v tom jsem si uvědomila jednu věc – nikdo nemá žlutý kabát. V davu byly klasické tmavé barvy – černá, modrá, zelená, červená, a když už měl někdo světlou barvu tak – bílou, béžovou nebo šedou. A v tom jsem si uvědomila, že jsem ráda jedinečná a nechci splynout s davem. A ten kabát byl přesně vyjádření toho, jaká jsem – pozitivní, veselá a jedinečná. A položila jsem si otázku, proč se v zimě žlutá nenosí? Když si koupím béžový kabát, opravdu se ušpiní méně, než žlutý? Jakou mám doma barevnou škálu oblečení, ke které se žlutá nehodí? Zjistila jsem, že se mi hodí skoro ke všemu, co doma mám a rázem zmizela všechna proti. Prosím dovolte mi tedy, abych Vám představila můj nový skvost v šatníků – kanárkově žlutý kašmírový zimní kabát 🙂 A mimochodem hřeje božsky 🙂

Milé dámy, přeji Vám tedy do nového roku odvahu zbavit se svých starých bloků a doufám, že se v ulicích objeví více pozitivních barviček. Buďte samy sebou, vždy krásné a hlavně originální.